Saturday, April 3, 2010

dari seorang abah buat anak gadisnya


assalamualaikum warahmatullah..

lama sungguh tak update blog ni.sampai ada kawan siap bagi 'kata-kata' semangat lagi. 'if nak judge someone tu pandai manage masa dengan baek atau tak.tengok sama ada dia ada blog ke tak.if dia ada blog.dia akan update blog nya selalu'. c(-=
nampak sangat tak pandai nak manage masa ni.haish~ bukan tak pandai sebenarnya.tapi malas tambah dengan busy. (alasan je suma tuh.hendak seribu daya tak hendak seribu dalih ok!) :)))

ok.back to the tajuk. act. past 27 march birthday abah.. :) ingat nak beli buku kat abah.tapi bila pegi book fair yg sangat3 ramai orang..xtawu nak beli buku apa..then we decide ngan umi.nak beli ikan KAP yg lagi besar dari ikan KAP taon lps. hehee.. :P abah sure suka nya coz abah minta kat umi ikan KAP.hik3~ beli agi besar katanya..haish demand!hhhaah =D tapi xpe abah..demand la manyak mana pon.coz kaseh sayang dan segala pengorbanan abah selama ini tak mungkin mampu kami adek bradek balas.. K LONG K NGAH WIDAD ADEK SAYANG ABAH NGAT6~ =))


maseh segar lagi dalam ingatan semua pesanan nasihat abah buat kami semua adek bradek..abah selalu pesan.

jangan lupa ALLAH.ingat ALLAH dalam setiap benda yang kami buat
jangan sosial lebey3~ semua tu akan merosakkan diri
- satu petang tu kat taman mainan .ada 4 5 kapel yang tengah ber&*$%#%%^$@!
then abah kata ' minta simpang la hampa semua jadi mcm tu.depa semua tu bakal client abah la tu.dah jadi pelik2 nati pakat mai nangeh2 kat loya..adoih~ budak melayu..-
study ghajen6.nati bila satu ari nati k long widad adek semua bejaya bukan k ngah nak menumpang senang depa kot..pada masa tu baru akan menyesal..
INGAT! ilmu la akan jadi penyelamat hidop kita
nak cari calon suami biaq yang ada ilmu agama.boleh pimpin anak bini.ada duet sket.zaman skrg ni punca laki bini cerai sebab duet.dan ikot la panduan yang RASULULLAH tetapkan tu..insyaALLAH selamat dunia akhirat..
- satu ari.da sorang client perempuan datang kes cerai.
abah balik dan becerita ' tadi abah da client muka, gaya cakap mcm k ngah. abah risao benda yang dia alami tu dpat kat anak-anak abah..jaga baek2 la diri masing2..
jangan mudah pecaya tepedaya ngan laki kat luar tu.
T_T


Banyak lagi sebenarnya pesanan abah.yela dah 20 taon kan hidop mana tak banyak .terlalu banyak nasihat, kata-kata semangat, panduan kehidupan yang diberi. sekarang terpulanglah pada diri masing2 untuk betul2 menghayatinya, mengambil dan mempraktikkannya..

kak long.widad. adek adam kita semua sangat1000
beruntung mempunyai abah sebegini.
buatlah yang terbaek dalam hidup kita sebagai balasan buat segala pengorbanan abah dan umi selama ini!!



heppy family forEVER~~






2 comments:

M. Faiz Syahmi said...

happy family forever.!

jum maen kad happy family jum.!

XP

hUma!ra~ said...

mekaseh :))

insyaALLAH..forever..

erk?!lama dah xmaen..jom3~