Sunday, March 6, 2011

hati mula betaut ^^



assalamualaikum warahmatullahiwabarakaaatuuh~
ni starting bagi 4 months before yang xupdate apa2..ki3~
n bangun ttiba pagi neh tegerak nk update..n sal KUCING plak tuh! wee3!~~

kalao zaman dulu kala (skrg jgk) .mmg lah aku ni sgt tekenal dgn PENAKOT kucing no 1 okey.penakot ok..bkn PEMBENCI.nononoo..bkn mmbenci..tlg jgn slah phm ye rakan2 sekalian..hehehe
banyak btol incident2 yg memalukan yg da kaitan aku ngn incik kuceng neh..bnyak btol.hehhe
antara yg paling memalukan..msa form 1 dlm klas english..(hadoi2.malu2 nk ceghita)..heh
da budak klas dok usong2 kuceng tu nk lempaq2 kat aku plk..haii melampao neh..sympathetic pnya reaction aku boley plok g pelok ticer hat tgh mengajaq kat depan klas tuh..ki3~ ticer wat muka pelik plus blurr2 je.keh3!
dari dulu smpai skrg kalo g makan kat gerai2..mesti n sure punya kaki ni terangkat snri n besila ats kerusi..sbb pa agk2??hahaa....ha! pndai pon.sbb takot kuceng tuh dok main jilat2 kaki plok stgi..haih.mao jerit dengaq satu kampong..oh tidak! prevent is better than cure.. =P
tapi tapi n tapi ye..
sejak2 nih..teringin sgt sgt nk bela kuceng.!haa! abah kata 'manusia dah berubah'! hehe..
tapi teringin nk bela kitten je.sbb kecik n cumel..n yela.baru nk mula bejinak2 nih jgn lah gelojoh kan..he =D
msti trtanya2 kan..apahal la budok sorg nih buat tebiat nk bela kucing plk kan..ha mai cn nk ceghita
  • fes skali - nk bemanja2 ngn makhluk plg comei nih..cewah.! =P yela..kalo xda org kat umah..xda sapa nk borak2 nk gosip2 suma kan..so makhluk ni la tmpat aku nk luahkan sayang n cinta sy kan.ngeh3~! poyos je..haha
  • secondly - jeles tgk org org laen boley belai2 maen cium2 siap..aii nak jgk..xley jadik! hehe
  • thirdly - nk buang jaoh2 asa takot n geli ngn kucing neh.so boley la g mkn n xyh nk besila lagi ats kerusi..kebas tao besila..n nmpk xmanis je pkai baju krung pastu besila ats krusi..apahal plk la tuu kan..ehheee
  • lastly - boley main mekap2....nak letak sgla accesories yg tomey2 blako..

haaa..sudah la 3 points yg cukop kukuh yg aku bagi tuh..so kat cn aku da pemintaan..heheee..
tlg HADIAHkan aku satu ekor anak kucing yg COMEI siap dgn sangkarnye skali ye.. fatin @ ifah @ madihah demand plak kan..hee~ k2..sbb pa aku nk mnx ampa hadiahkan kat aku??bkn aku xley beli snri..boley...tapi kan....kalo aku beli snri ke aku amek kat mna2 ke..kalo aku xcukop kuat nk bela dia.msti aku lepaskan dia cmtu je..hehe..kalo hadiah..bkn aku nk lepas cmtu je kan..aku lbh hargai..pandai x aku??hahahaaa

6 comments:

Hafizaradi said...

auwww...!!
wadah nk jdi pencinta kuceng.....
oke2..sapot dr jauh...go wadah go...!
moga kuceng tu syg wadah....;))

Asyraf Hasnan said...

aku ade 2 anak kucing kat umah.. comel tapi ade chronic diarrhea.. nak tak? kalau nak, dgn cage skali aku bg.. haha..

hUma!ra~ said...

k fiza: wooo! sapot sapot jgk..meh la adiahkan 1..nti boley ltk nma aiman..hehe =P

acap: omg! chronic diarhea??ang bgi mkn apa nih acap?kalo aku jga msti sihat walafiat..meh la.. =P

Hafizaradi said...

maaf yer...saya jugak takut kucen......huhu...lariiii....!

:: fatin nashwah :: said...

mOdah,
cuml gla kOwt kucin neh..
klu la da kucin ley senyum cmni aku asa hg manusia ptma hat pelok depa.
haha!! =p

hUma!ra~ said...

k fiza: woo~ mari kita berubah k fiza! kuceng xmakan org pon.. =P

fatin: tao xpa! cumell gle kan..geram aku. nk cubit2 pp dia asa.kah3~ =P