Sunday, August 1, 2010

menci penjuai ikan!




salam to all my readers..(ecey.cam banyak je readers blog neh)

arini.saya nk tny satu soklan tuk korang semua..
sila jawab dengan ikhlas ye.~

- korang sayang lebey2 kat sape?bf/gf korang ke bff korang?
- kalo satu masa tu.membe ajak g makan/ amex2 angin/ shoping/ maen aci ligan rame2.tapi tyme tuh korang janji nak gayut ngn buah ati.apa korang akan wat?
- katala satu ari tuh.korang kuar ngn membe2 g shoping kat mid valley...then.tibe2.buah ati korang lalu kat mid tuh.then dah dia tau korang kat mid.dia pon singgah la jmpa korang.so.apa korang akan wat? tinggalkan mmbe2 korang cmtuh je? then ckp.nti dah nk balik gtao la ye...aku nak jmp buah ati aku...he

- hadiah bufday kat buah ati sama x harga ng hadiah kat bff?
- satu ari.penghuni rumah korang wat gotong-royong..tapi.tiba2 je buah ati dari jaoh.ngara seberang ke call..apa korang akan wat? - gtao kat buah ati.'kejap ye.ayg nak g cuci rumah la.nti kol balik ye'. or korang wat dono je kat membe umah then trus je sembang ngn buah ati yang call dari jaoh bejam2 lamanya.sehinggakan satu rumah telah siap dicuci.-
- pada satu malam..semua membe dalam rumah korang tengah lapar giler! tibe2.buah ati korang bedekatan ngn umah korang.then korang pun minx la dia belikan nasik ayam.dia pon belikan nasik ayam satu bungkus..apa korang akan wat?- share ngn semua mmber.biar semua mrase sket2..biar adil..or korang masok bilik senyap2.melantak sorang2 senyap2..-
soalan2 diatas ditanya atas dasar pengalaman saya.
watak saya dalam soalan2 diatas adalah sebagai 'member2'.
ok.myb korang penah jadi membe2 tu ke.buah ati tu ke. mana sy taw kan..
so..jawab la ye~ hehe

kadang2 kita sakit ati jugak kan kalo mmbe2 wat kat kita cmney.mkn sorang2.kita wat keje,dia relax2..kita wat esaimen.dia gayut ngn buah ati..
yup.myb orang tuh xde niat nak buatkan kita sakit ati.secara xsngaja..
tapi tulah..dlm hidup ni.kita kena hati2..ati orang mudah tersentuh.mudah tersakit.mudah terguris.cam sy la~ hehe

'jika kita berada di dalam suatu kesusahan/kegeraman/kesakitan.biarlah riak wajah kita yang masam tuh.xditunjukkan kepada orang lain.dibimbangi disalah ertikan oleh orang yang melihat.dan merasakan dia yang membuatkan kita dalam kesusahan. bedosa taw~'







pss~ wat membe2 yang terasa..sy minx maaf kay.tapi xtrniat pon nk bgi korang sakit ati..kdg2 mulut aku ni pon laser jgk..hehe

8 comments:

.::annemishi::. said...

soalan nih aku pernah tanya kat madihah..
haha.. x caya tanya dia..

hurm.. cam kawan aku ngn kawan aku..

bf dia sampai jeles dia ngn aku..hihi..

sebab dia akan selalu pentingkan aku dulu compared to bf dia.

tuh baru betull.. time dia sedih.. aku dia boleh peluk.. haha..

madihah said...
This comment has been removed by the author.
madihah said...

ni jopan aku bila anneh tnya apa pendapat aku bila,"kasih awek diagung-agungkan, sayang best pren ditinggal-tinggalkan".

then ni jopan aku:besalah kalu situasi mcm tu,,sbb awek untung2 leh wat bini nor hasben..kwn nak wat apa..

memang ramai y ckp cmni: "ish mestila aku pilih kwn". tp action berbeza. ye dok?sbb dia tau kwn xkan lari..tp awek kalu majuk ssh..buat2 y femly dah kenai..lg ssh.ni situasi sebenaq dsebalik kisah tu.

my pendapat only..ngheee

hUma!ra~ said...

anis:
yap2~ aku sokong.kalo dia ssah.dia nangeh kita boley men pelok2.haha

wei.smpa bf dia jeles kat ang.sakan tuh..tapi padan muka bf dia.keh3~ =D

madihah:
btoi la gitu.aku pom sokong.tpi sstgh org neh.ckp je..bila dah jadik.xpon dia wat gitu..hehe.

aimannajmi said...

hehe..topik yg sgt menarik...
ape2 pon smua penting...b'gntg jugak pd situasi...
1) terjmpe bf kt mne2...ckp cmni..jmpe kejap then kembali pd kwn2...coz wat..??kita dtg skali x nk pecah cmtu je..ngan bf leh set date lain kn..??

2)hadiah tuk bf lah lebih...tp depends la..tgk kwn kite tu cmne..klu rapat why not bli yg mahal kn..??

3)bab bf bli mknn sdgkn kwn2 umah gak lapar..stakat ni klu saya memesan mknn akan ade lebih 2 bgkus utk kwn2...jd kesemuanya 3 bgks...so da balance 2 bgks lg tu kongsi same2...adil x..??tu yg syg pada incik itu...(^_^)

haaa..ikhlas x jwpn saya cik wadah...??

Sakinah Binti Ismail~ said...

bagi orang yang takda pakwe mcm aku ni modah..
heheee..
mestilah family first..
pastu kawan adalah segala-galanya..
insyaAllh~

ifahazwani said...

ai sm cm keynah.:)
family first.
den membe2 adalh sgalanya2.!

hUma!ra~ said...

k fiza: sangat ikhlas jwpan! =)
kmi tao dah k fiza mmg cmtuh.
bguih2.keep it up~

kinah:
ni pon iklas gak neh.hhe =P
ye2.of kos la family first..then member2..sama la kita.hehe

ifah:
ang pon sama ngn aku ngn kinah gak eh.hehe...